Трима души са загинали, а 65 са ранени при 189 катастрофи във Видинско от началото на годината

Трима души са загинали, а 65 са ранени при 189 катастрофи във Видинско от началото на годината От началото на годината до 29 септември на територията на област Видин са регистрирани 189 пътнотранспортни произшествия (ПТП). От тях 139 са с материални щети, а при 50 от инцидентите има пострадали. Трима души са загинали и 65 са ранени, съобщи на брифинг пред журналисти началникът на сектор „Пътна полиция“ – Видин главен инспектор Владимир Герасимов. Причините за катастрофите са различни, като с най-голям дял са произшествията вследствие на несъобразена скорост, уточни той.
През миналата година са настъпили 268 катастрофи, от които 62 са с ранени. Загиналите са били 16, а ранените са 76, каза инспектор Герасимов. И уточни, че към настоящия момент се наблюдава спад, но календарната годината все още не е свършила. 
По линия на контрола на пътното движение са съставени 1124 акта, наложени са 889 глоби с фиш и са издадени 12 460 електронни фиша за нарушение на скоростните режими. Отнети с принудителни мерки на мястото на установяване на нарушението са 256 свидетелства за управление на моторни превозни средства (МПС). Образувани са 22 досъдебни производства за установени водачи, управляващи под въздействие на алкохол, и 25 досъдебни производства за водачи, управляващи МПС след употреба на наркотични вещества, уточни Герасимов. Налице са и шест отказа за установяване употребата на алкохол и наркотици, който по смисъла на Наказателния кодекс са престъпления. По тях са образувани досъдебни производства. Установени са 24 неправоспособни водачи, които са управлявали МПС без валидно свидетелство за управление. Санкционирани са 54 пешеходци и двама водачи на индивидуални електрически превозни средства, допълни Герасимов. При установяване на нарушения с индивидуални електрически превозни средства от малолетни и непълнолетни се образуват преписки, на база на които впоследствие могат да бъдат наложени наказания на техните родители, уточни началникът на сектор „Пътна полиция“- Видин. 
30.09.2024, 14:51 часа
128 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha