Тежък уикенд! Видински огнеборци реагираха на десетки сигнали за пожари през почивните дни /снимка/

Тежък уикенд! Видински огнеборци реагираха на десетки сигнали за пожари през почивните дни /снимка/ Тежък уикенд са имали видинските огнеборци, става ясно от бюлетина на полицията в областния град.
На 2 август пожарникарите са реагирали на 2 сигнала за пожари с щети и 4 сигнала за пожари без материални щети. 
След сигнал, постъпил в 12.21 часа, екип е гасил запалено електрическо табло в резултат на претоварване. Пламъците унищожили таблото. 
След сигнал, постъпил в 20.30 часа, екип е гасил запален лек автомобил на ул. „Владикина“. Причината – техническа неизправност. Огънят унищожил превозното средство.
Екипите гасили и запалени сухи треви във Видин и в землището на Арчар.
На 3 август огнеборците реагирали на 4 сигнала за пожари без материални щети. Екипите гасили запалени сухи треви в Брегово и Видин и в землището на Покрайна, както и запалено дърво на ул. „Владикина“ в областния град.
На 4 август в 16.30 часа постъпил сигнал за пожар в землището на Бойница. Пламъците обхванали плевня и унищожили част от покривната ѝ конструкция. Постройката била спасена. Причината – късо съединение. 
Към 21.30 часа постъпил сигнал за пожар в сухи треви на голяма площ в землището на Арчар. Пламъците обхванали и унищожили барака. Четири екипа на РСПБЗН-Видин участвали в потушаването на пламъците и спасили близките сгради.
Същия ден огнеборците гасили запалени сухи треви в землищата на селата Гомотарци, Арчар, Покрайна, Срацимир и Бранковци и  запалени отпадъци във видинския кв. Нов път. При пожарите няма нанесени материални щети. 
На 5 август, за времето от 1.39 до 2.45 часа, огнеборците реагирали на 4 сигнала за запалени пластмасови контейнери за смет във Видин. Причината - небрежност при боравене с открит огън. Пламъците унищожили 5 контейнера – 3 в кв. „Калето“ и 2 в кв. „Възраждане“. В 4.40 часа постъпил сигнал за запалени сухи треви в землището на Гомотарци. Два екипа на РСПБЗН-Видин се включили в погасяването на огъня. При пожара няма нанесени материални щети.
05.08.2024, 15:53 часа
504 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha