Пенсионерски клубове от Врачанско посетиха Китен и Равадиново /снимки/

Пенсионерски клубове от Врачанско посетиха Китен и Равадиново /снимки/ 400 души от пенсионерски клубове от област Враца посетиха Китен и замъка Равадиново по време на двудневна екскурзия. Те бяха настанени в хотелите "Атлиман" и "Нева".  
“Двудневната екскурзия до Китен, която организирах, донесе много приятни емоции и изненади за всички тях. 
Инициативата е част от моята дългогодишна работа в подкрепа на възрастните хора, целяща да предостави възможност за създаване на нови приятелства и активен социален живот на възрастните ни съграждани. 
Радвам се, че с тези активности успяваме да укрепим социалните връзки сред пенсионерите от различните клубове, предоставяйки възможности за активен и здравословен начин на живот”, каза кандидатът за народен представител Мартин Харизанов.
“Възрастните хора имат нужда от внимание, подкрепа и разбиране, за да се чувстват пълноценни и най-важното - свързани с обществото.
Длъжни сме да им осигурим възможност за редовни медицински прегледи, достъп до нужните им лекарства и специализирани грижи - те са жизненоважни за поддържане на доброто им здраве. 
Те имат нужда от социална подкрепа, а общуването с близки, приятели и други възрастни хора помага за намаляване на самотата и социалната изолация. 
Те трябва да имат равен достъп до културни и социални дейности. Участието в различни активности като екскурзии и театрални представления например, им дава възможност да поддържат ума си активен и да се забавляват.
Но най-важното, от което се нуждаят, е сигурност. Финансовата стабилност, безопасността в дома и на обществените места, са от първостепенно значение за тяхното спокойствие и увереност", допълни Мартин Харизанов.
Той каза още, че възрастните хора трябва да получават уважение и грижа, които да им помогнат да водят пълноценен живот, и че ГЕРБ-СДС гарантират социална политика, достойна за българските пенсионери.
Гласувайте за ГЕРБ-СДС с номер 18 и преференция 102 за Мартин Харизанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
30.09.2024, 08:40 часа
4750 0