По случай двойния празник: Наградиха бивши кметове на Георги Дамяново /снимки/

По случай двойния празник: Наградиха бивши кметове на Георги Дамяново /снимки/ Най-малката община в област Монтана Георги Дамяново празнува днес, научи BulNews. 
На тържествена сесия на Общинския съвет почетния знак на общината получиха двама бивши кметове. Тодор Тодоров, управлявал от 1996 до 2007 г. Тогава в общината все още е имало три училища и три детски градини в Георги Дамаяново, Копиловци и Говежда, и три действащи домове за сираци. В общината постоянно са работили четирима лекари.
Петър Григоров е с мандат 1992 -1995 г., когато е довършена сградата на поликлиниката в общинския център, изграден е ретланслатор в местността Шурданица, в село Помеждин е изграден мост над реката.
„Общината се справя, работим по много проекти, търсим финансиране от различни източници“, каза кметът Нина Петкова. Тя поздрави жителите и за Деня на Независимостта.
Следващата седмица започва почистването на коритото на река Огоста в Говежда и Дълги дел, където преди 10 години проливен септемврийски дъжд вдигна нивото на реката с няколко метра и бяха наводнени къщи и имоти в двете села.
След тържествената сесия на Общинския съвет, самодейни състави от общината изнесоха голяма програма на площада в населеното място. 
Наградения Тодор Тодоров подари на публиката концерт на духов оркестър.
22.09.2024, 15:21 часа
152 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha