С тържествено издигане на националния флаг Берковица отбеляза 22 септември /снимки/

С тържествено издигане на националния флаг Берковица отбеляза 22 септември /снимки/ С тържествено издигане на националния флаг Берковица отбеляза 116-та годишнина от Независимостта на България, съобщиха от местната общинска управа.
Гордо разветият трибагреник напомни за събитията от 1908, когато на 22 септември, преди 116 години, България обърна нова страница от съвременната си история.
На тържественото честване присъстваха Иван Иванов - Председател на ОбС – Берковица, Спаска Георгиева - Зам.-кмет на Община Берковица, Емил Тодоров - Зам.-кмет на Община Берковица, Биляна Стаменова - Секретар на Община Берковица, общински съветници, служители на Общинска администрация – Берковица, ученици, учители и родолюбиви граждани.
В знак на признателност към героизма и саможертвата на всички знайни и незнайни български герои, посветили се на каузата независимостта на България да стане факт, бяха поднесени цветя на паметника на загиналите във войните и на паметника на героите от Руско-турската война. С прекрасните си гласове ученици от 2. ОУ „Христо Смирненски“ трогнаха всички присъстващи със своите изпълнения.
22.09.2024, 13:16 часа
140 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha