Общо 900 хил. лв. забавени заплати са изплатени от работодатели във Врачанско

Общо 900 хил. лв. забавени заплати са изплатени от работодатели във Врачанско Общо 900 хил. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и такива от предишни периоди, са изплатени след намесата на Дирекция „Инспекция по труда“ (ДИТ) - Враца, от началото на годината до края на август, съобщиха от дирекцията.
От тези средства 650 хил. лв. са забавени заплати от тази година, а останалите 250 хил. лв. – от предишни.
От ДИТ - Враца обясниха, че тези суми са наполовина по-малко сравнено с изплатените за същия период през 2023 година. Тогава през първите осем месеца са били издължени забавени през годината заплати в размер на 1 млн. и 400хил. лева. За периода са изплатени и други 400 хил. лв., дължими от работодателите от по-стари периоди. 
В страната от началото на настоящата година до края на август над 6,3 млн. лв. забавени трудови възнаграждения, включително и задължения за предишни периоди, са били изплатени след намесата на контролните органи на Изпълнителната агенция „Главна инспекция по труда“ (ИА ГИТ), съобщиха ГИТ. Според справката за същия период сумата на установените забавени заплати е 7,8 млн. лв., а установените нарушения, свързани със заплащането на труда са над 14 400.
От ИА ГИТ напомнят, че тези нарушения са сред основанията за отстраняване на участници от обществени поръчки съгласно Закона за обществените поръчки./БТА
20.09.2024, 16:56 часа
266 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha