Ново улично осветление грейва в Мизия

Ново улично осветление грейва в Мизия Община Мизия стартира изпълнение на дейностите по проект за модернизация на уличното осветление в 6 населени места - Мизия, Войводово, Крушовица, Липница, Софрониево, Сараево.
Мерките за енергийна ефективност включват цялостна подмяна на осветителите с нови със светодиодна (LED) технология. 
Мерките са в съответствие с изискванията на Закона за енергийна ефективност и наредбите към него и допринасят за изпълнение на националните и европейски цели за енергийна ефективност и намаляване на емисиите на парникови газове.
Изпълнението на проекта е във връзка със заложените от Общината дейности:
• Подмяна на улични и паркови осветителни тела с нови енергоспестяващи с модерен дизайн и дълъг живот.
• Изграждане или възстановяване на кабелна и стълбова мрежа, където е необходимо, като част от поддръжката на системата;
• Подмяна на табла за управление на уличното осветление, които дейности също са част от поддръжката на системата.
Основната цел е да се повиши енергийната ефективност чрез технологично обновление и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление, собственост на българските общини и да подобри условията на живота на населението.
С реализирането на проекта ще се подпомогне за опазването на околната среда и ще се повиши сигурността на населението в Община Мизия. Ще се постави основата за привеждане на системата в устойчиво състояние; намаляване разходите за подръжка и експлоатация; намаляване на вредните емисии; повишаване на безопасността при движение на пешеходци и създаване на комфортна нощна среда.
23.08.2024, 11:45 часа
295 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha