Кметът на Мизия Валя Берчева инспектира обекти в Крушовица, Липница и Софрониево /снимки/

Кметът на Мизия Валя Берчева инспектира обекти в Крушовица, Липница и Софрониево /снимки/ Кметът на община Мизия Валя Берчева инспектира обекти в селата Крушовица, Липница и Софрониево.
В Крушовица кметът се информира на място относно напредъка по изграждането на пазара. На инспекцията присъстваха Владимир Младенов - директор на дирекция "Устройство на територията и европейски програми и проекти, икономически и стопански дейности", както и изпълнителят на обекта. При проверката бе констатирано, че строителните дейности се извършват в срок и само след дни един от най- популярните пазари в Северозапада ще има нов, европейски облик. 
В селото продължава и работата по подмяна на уличното осветление, като предстоят още подобрения. 
В с. Липница Валя Берчева и Владимир Младенов инспектираха възстановения паметник на загиналите през войните, който бе реновиран със средства, отпуснати от Областна администрация-Враца по предложение на Община Мизия.
Паметникът се намира на площада в селото и пази спомен за героите на Липница. В момента се организира кампания за допълване на липсващите снимки, като от Общината и кметството в Липница призовават жителите, които имат стари фотографии в своите архиви, да потърсят снимки на героите, чиито снимки липсват, за да могат лицата и подвигът им да се помнят от поколенията. 
В селото е подменено изцяло уличното осветление, което се извършва по проект и е поредният изпълнен ангажимент на кмета Валя Берчева към жителите на Липница.
Инспекцията продължи и в село Софрониево, където се извършват дейности по подготовка на парковото пространство, в което на 21 септември ще се проведе Националният фестивал на влашката саламура “Моричика”. 
Превърнахме парка в уютно място за срещи, разговори и провеждане на събития. Построени са беседки, обособени са кътове за почивка, като ще бъдат поставени пейки, барбекю и тоалетни. 
Предстои стартът и на подмяна на уличното осветление в селото.
На този етап уличното осветление е подменено напълно в селата Липница, Войводово и Сараево, проектът е към своя край и в с. Крушовица. Предстои подмяна на уличното осветление в с. Софрониево и град Мизия.
11.09.2024, 10:45 часа
498 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha