Внимание! Опасни дървета дебнат шофьорите на пътя Деривол - Чирен – Девене

Внимание! Опасни дървета дебнат шофьорите на пътя Деривол - Чирен – Девене Опасно надвиснали дървета застрашават живота на хората, движещи се по пътя Деривол – Чирен – Девене, научи BulNews.
Проблемът в района е от години, а темата бе повдигната на редовното заседание на общинските съветници вчера.
Те алармираха за няколко големи дървета, които са надвиснали опасно над пътя и са сериозна заплаха за преминаващите шофьори в района.
Само преди няколко седмици, при силната буря, която загради Врачанска област, бяха паднали няколко дървета на шосето, както и изгнили клони. Винаги при по-мощен вятър се налага водачите да спират, за да разчистват пътя, като е цяло чудо, че досега всичко се разминава без нещастни инциденти.
Опасността за шофьорите и техните спътници обаче е наистина сериозна, тъй като районът се нуждае от направата на оглед, след който да бъде установено кои дървета трябва да бъдат само окастрени и кои напълно премахнати. След няколко седмици предстои настъпването на есента, а с нея и зачестяването на валежите, които допълнително влошават ситуацията.
Общинските съветници сезират отговорните институции за вземането на мерки за обезопасяването на пътя, който е един от най-натоварените в междуселската пътна мрежа на област Враца.
31.07.2024, 08:50 часа
1176 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha