Красива и можеща: Моника Николаева от Враца спечели „Черешката на тортата“ /снимки/

Красива и можеща: Моника Николаева от Враца спечели „Черешката на тортата“ /снимки/ Моника Николаева от Враца е победителят тази седмица в „Черешката на тортата“, научи агенция BulNews.
Припомняме, че красивата миска се включи в кулинарното предизвикателство, а снощи ясно даде да се разбере, че освен хубост, притежава и много добри умения в кухнята. С участието си в предаването тя разби на пух и прах твърдението, че миските са само едни красиви кукли и нищо повече.
Епизодът, в който тя трябваше да приготви вечеря за тазседмичната компания, бе излъчен снощи – навръх националния празник на България 6 септември – Денят на обединението на Княжество България и Източна Румелия.
Припомняме, че още миналата седмица медията ни съобщи за участието на красивата врачанка в предаването. 

Риалити звездата Моника Николаева от Враца влиза в „Черешката на тортата“ /снимки/

Тази седмица Моника бе в компанията на още 4-ма участници от различни сезони на „Игри на волята“ - Денислава, Мани, Морунов и Куков. Петимата имаха задачите да готвят на различни локации по Северното ни Черноморие, където тази година е сниман сезон 6.
Моника имаше задачата да готви под открито небе в къща на брега край Шабленския фар. Когато чула къде ще се проведе нейната вечер, тя решила да съчетае приятната морска обстановка с традиционната българска кухня, но с някои нейни по-модерни изменения.
Менюто ѝ снощи се състоя от врачанска лютика за предясние, боб с телешки кюфтета за основно и крем маскарпоне с плодове за десерт.
„Още, когато разбрах, къде ще сме и с какво ще разполагаме за приготвянето на вечерята, знаех, че искам моята да бъде традиционна българска, към която да добавя и щипка врачански привкус“, разказа с усмивка пред наш репортер красавицата.
„Заради приготвянето на лютиката, която беше моето предястие, реших да нямам салата, тъй като, както знаете, аз съм фен на здравословното хранене, и сметнах за добре да не храня гостите си само със зеленчуците в началото на вечерта, а да си оставят място и за специалните ми телешки кюфтенца, които поднесох с вкусен боб“, смее се миската.
„За приготвянето на вечерята разполагахме само с котлон и всичко, което готвехме, трябваше да бъде направено на него. Както знаете обаче врачанската лютика се поднася с питка, която аз нямаше къде да изпека и затова измислих нейна алтернатива. За да може все пак гостите ми да опитат от врачанската вкусотия с хляб, реших да направя овесена палачинка. Поднесох я под формата на кесийка, която напълних с лютичката и завърших аранжировката с няколко стръка домашен магданоз“, споделя пред нас Моника.
„Освен, че имахме задача да готвим само с котлон, част от нея беше и това да си набавим сами, от местни хора, продуктите, с които да приготвим храната“, допълва още тя.
„Специално от Враца си занесох на морето жълт кантарион, бран от моя много близка приятелка на Еньовден. Освен яйцата и магданозът за палачинките, от баби и лели, живеещи в района, си набрах джоджен, девесил, дадоха ми боб, домати, сама си взех яйца от кокошарник и ми подариха специална домашна ракия, която много върви с нашата врачанска лютика“, разказа пред медията ни миската.
„Бобът също го приготвих, както е по стара рецепта – със запържените зеленчуци и ароматните подправки. Заедно с него поднесох и кюфтенца, които направих от телешка кайма, която обаче, както знаете, е много суха и за да стане по-мазничко и да подхожда повече на боба, добавих кашкавал и бекон“, споделя още развълнувана Моника.
За десерт миската избрала крем, приготвен с маскарпоне, скир, бейлис, пудра захар и боровинки, с което категорично спечели одобрението на останалите участници в предаването тази седмица и те ѝ дадоха своите високи оценки.
Освен в приготвянето на вкусотиите обаче, Моника вложила цялото си сърце и в съставянето на изненадата за своите гости.
„Аз съм позитивен човек и реших да направя за всеки един „Дневник на позитивната мисъл“. Той представлява албумче със 16 снимки на съответния участник, като на всяка страница е изписана позитивна мисъл, измислена от мен. Надявам се тя да служи за мотивация на човека в дни, в които не си вярва достатъчно или има нужда от подкрепа, за да се справи с някое предизвикателство“, разказва още красавицата от Враца. 
След прекрасно прекараната вечер, нейните гости ѝ писаха отлични оценки, а към тях се присъедини и шеф Манчев. Той похвали Моника за положените усилия и старания и ѝ връчи почетния плакет на „Черешката на тортата“, като я обяви за победител в предаването тази седмица.
07.09.2024, 11:47 часа
4126 6
Коментари

Цуцката

08.09.2024, 09:46 часа
На таа циците и са пълни с битови, производствени и строителни отпадъци. Демек след като свършите върху тях ги хвърляйте в жълтия контейнер.

Цуци

07.09.2024, 23:55 часа
Моника, ще подам жалба против теб, дето ме обиждаш на мирис на говна. Не съм виновен, че майка ми така ме е родила. А и Истанбулската конвенция ме защитава, като примерен гей!

Моника

07.09.2024, 23:47 часа
Цуцка, ти си познат в града като отявлен гей, но не можеш да си намериш партньор, щото миришеш лошо. Ха ха ха!

Знаещ

07.09.2024, 15:49 часа
вземи си я у вас и ще узнаеш и няма да си незнаещ вече

Незнаещ до Цуци

07.09.2024, 15:41 часа
Защо е смрад, я разкажи?

Цуци

07.09.2024, 15:30 часа
Браво, обратно сега по спалните да трупаш кинти за след като грима започне да не успява да скрива каква смрад си.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha