Потресаващ случай: Майка взе детето си насинено от ясла във Враца, прокуратурата потулва случая /снимки/

Потресаващ случай: Майка взе детето си насинено от ясла във Враца, прокуратурата потулва случая /снимки/ Потресаващ случай на евентуално насилие срещу дете във Враца!
Майката на потърпевшото момченце потърси агенция BulNews, за да даде гласност, тъй като прокуратурата потулва станалото. 
Случката е от 10 октомври миналата година. Тогава Елеонора Кирилова забелязала, че 2-годишният ѝ син има синини по тялото. Те са открити при вечерния тоалет на детето, което същия ден е посещавало ясла №2, над автогарата във Враца. 
Жената незабавно се свързала с персонала на детското заведение, откъдето ѝ казали, че не знаят какво може да е станало и отрекли през деня да е имало някакви проблеми с детето. Последвал преглед при личния лекар на момченцето, извадено било и медицинско свидетелство за нанесените травми. 
Жената е подала жалба в полицията, прокуратурата и общината. От яслата ѝ съобщили, че е започнала вътрешна проверка, организирана била и среща с колектива, родителите, експерти от местната администрация и отдел „Закрила на детето“. Разпитана била и личната лекарка на хлапето. Въпреки това резултат нямало и месеци по-късно прокуратурата съобщила, че прекратява образуваното производство по случая, тъй като не е установен виновникът за синините на момчето. 
Майката разказа пред наш репортер, че това не е първият подобен случай. Детето ѝ посещавало яслата едва 1 месец, но през това време отново видяла малка синина на крачето му. Тогава обаче не реагирала, тъй като при малки деца подобни инциденти са възможни. 
При втория случай обаче травмите били доста по-сериозни. Детенцето имало огромни синини по гръбчето, и от двете страни. 
В становището на съдебен лекар е описано, че има „кръвонасядания тип двойно ивицовидни по задната повърхност на гръдния кош, дясно рамо, дясна и лява мишница“. Според доклада, те вероятно са получени от „притискане с ръка и пръсти“. От "Съдебна медицина" посочват, че раните са нанесени в периода на последните две денонощия преди освидетелстването, което съвпада с времевия диапазон, когато детето е посещавало яслата. 
Оправданието на дежурния персонал било, че майката не е видяла нараняванията веднага и те може и да са получени след взимането от ясла. Те дори обвинили по-голямата сестра на момченцето, че е възможно тя да ги е причинила. Същия ден обаче каката била болна, с висока температура, и изолирана в друга стая на семейното жилище. 
След случая майката отписала сина си от яслата и го записала на друго място. По думите ѝ там детето е много по-щастливо, докато по време на престоя си в детското заведение на автогарата било нервно, плачело и се будело посред нощ. Тя иска да направи всичко възможно, за да разобличи виновника за физическите и психологическите травми на детето ѝ. 
Оказва се обаче, че една от медицинските сестри, която била на смяна във въпросния ден, е в тесни връзки с прокуратурата. Нейният мъж работи там, като дори при единия случай дори отказал да приеме документите на майката по казуса. 
Дали това е причината прокуратурата да отказва два пъти да разследва подобен фрапиращ случай – не е ясно. Майката обаче няма да спре в опитите си да получи справедливост. След двата отказа от прокуратурата тя е подала трета жалба и се надява този път извършителят да бъде разкрит, за да не страдат и други деца. 
04.07.2024, 11:36 часа
10672 1
Коментари

прокуратура

04.07.2024, 19:10 часа
Ех колко случая сме потулили само ние си знаем. Не мога да разбера, как не са могли да констатират кой е? След като се знае кой е бил на смяна в този ден! Кръга е достатъчно стеснен за да може разследващ полицай да разкрие кой е!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha