Скандален случай! Охрана в детска градина в Монтанско удря дете, директорката го наказа със забележка /видео/

Скандален случай! Охрана в детска градина в Монтанско удря дете, директорката го наказа със забележка /видео/ Дете е било ударено от охранител в детска градина в монтанското село Долно Церовене, научи агенция BulNews. За потресаващото действие съобщи в социалните мрежи майката на 5-годишното момиче – Христина Евстатиева.
Скандалният случай е от 9 октомври, в Детска група „Бамби“ – филиал на ДГ „Слънчице“ в с. Якимово. Христина сподели пред наш репортер, че същия ден между 9 и 10 часа в забавачницата е имало родителска среща, на която присъствали учителките и директорката. През това време децата били оставени на грижите на охраната Стоян Стоянов от Монтана, който е брат на директорката Марияна Иванова.
Христина споделя, че когато прибрала детето си от детската градина, то ѝ споделило, че било ударено по бузата от охраната.
Христина веднага се свързала с директорката да потърси обяснение. Иванова три пъти отказвала да покаже записите от камерите на майката, като чак на четвъртия път склонила да пусне кадрите пред Христина. На тях се вижда как по време на игра момиченцето сяда на стола на госпожата и започва да натиска копчета по служебния лаптоп, в този момент охраната ѝ ударя шамар, с цел да спре да пипа компютъра. Тогава детето слиза от стола и се скрива под една от масичките в стаята и започва да плаче.
След видяното ужасената майка подала жалба в РУО-Монтана. След сигнала от институцията извършили проверка в детската градина. Според обяснението на охранителя Стоян, това не е било удар, а леко докосване по бузата на детето.  
"Много ясно се вижда как ѝ удря шамар и главата ѝ се завърта на другата страна", казва Христина.
Мерките, които е взела директорката, са да накаже брат си със „забележка“.
След случая Христина не смее да заведе повече детето си в детската градина, като освен него и други малчугани вече не посещават забавачницата заради въпросното „докосване по бузата“.
„Няма да я пусна да отиде там докато не уволнят охраната“, категорична е разтревожената майка.

Вижте видеото ТУК.
 
24.10.2024, 08:50 часа
2393 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha