Малко дете почина от множество прободни рани в Германия, подозират 13-годишната му сестра

Малко дете почина от множество прободни рани в Германия, подозират 13-годишната му сестра 7-годишно момиче е починало от множество прободни рани, за които се предполага, че са нанесени от 13-годишната му сестра. Инцидентът е станал в източния германски град Лайпциг.
В петък вечерта полицията се е отзовала на сигнал в жилищна сграда. Намерено е сериозно ранено 7-годишно момиче, съобщават германските медии.
Детето било откарано в болница, където издъхнало от тежките си наранявания.
Полицията и прокуратурата предполагат, че 13-годишната сестра е отговорна за нараняванията, довели до смъртта ѝ. Тя се е обадила на службите за спешна помощ.
13-годишното дете в момента получава психологическа помощ в специализирана клиника.
По време на инцидента децата са били сами вкъщи, а родителите им са отсъствали.
Полицията разследва какво се е случило. Мотивът за престъплението все още не е ясен.
„Свидетелите ще бъдат разпитани. Момичето със сигурност също ще бъде разпитано, но тук акцентът е върху лечението на 13-годишното момиче, което в момента се намира в специализирана клиника. И особено на фона на конкретната трагедия, темата се разглежда много деликатно и затова ще отнеме известно време“, съобщи Йозефин Садер от полицията в Лайпциг.
Полицията съобщи, че е назначена аутопсия на тялото, но не коментира кога ще бъде извършена тя и кога ще бъдат готови резултатите.
27.10.2024, 16:48 часа
200 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha