Жена е осъдена на 50 години затвор за смъртта на 5-годишния си син, пребиван и лишаван от храна

Жена е осъдена на 50 години затвор за смъртта на 5-годишния си син, пребиван и лишаван от храна Жена от Ню Хемпшир е осъдена на над 50 години затвор за смъртта на 5-годишния си син, който е бил бит и лишаван от храна. Детето е тежало едва 8,6 кг, а тялото му е намерено заровено в парк в Масачузетс през 2021 г.
38-годишната Даниела Дофинаис се яви в съда в петък. Миналия месец тя се призна за виновна за убийството и за други обвинения за смъртта на Илайджа в споразумение, постигнато с прокуратурата, пише „Индипендънт“.
Приятелят на Дофинаис - Джоузеф Стапф, се призна за виновен за непредумишлено убийство, фалшифициране на веществени доказателства и манипулиране на свидетели през 2022 г. във връзка със смъртта на момчето. Той е осъден на 22 до 45 години затвор.
Аутопсията на Илайджа показва, че той е получил наранявания на лицето и скалпа, остра интоксикация с фентанил, недохранване и язви.
Прокурорите прочетоха поредица от текстови съобщения между Стапф и Дофинаис, в които се изразява враждебност към Илайджа и разочарование, ако той не се държи според техните желания.
„Каза, че иска храна и иска да спре да го гладува, защото това не е хубаво“, пише в едно от съобщенията.
В друго пише „Ще го убия и имам предвид това“, а в трето – „Ударих го със слушалката на душа. Това е всичко, което направих.“
Илайджа е роден в Аризона през 2016 г., а родителите му се развеждат година по-късно. Дофинаис се премества в Ню Хемпшир. През май 2020 г. баща му го завежда при нея, Стапф и 2-годишната дъщеря, която имат. Те живеели в мазето на къщата, в която живеела и майката на Стейпф.
През есента същата година обаче бащата на момченцето се притеснява, че Илайджа не получава подходящи медицински грижи и се свързва с щатския отдел за деца. В съдебното дело за смъртта му, заведено през май тази година срещу Дофинаис, Стапф и неговата майка, бащата описва Илайджа като дете с проблеми в развитието и труден модел на поведение, който се е влошил в Ню Хемпшир.
Посещението при лекар през ноември 2020 г. показва, че Илайджа тежи 14 кг и има синини по лицето, окото и ръката, твърдят прокурорите.
 По-късно Дофинаис казала, че синът ѝ е изпратен в Калифорния, за да живее със сестра ѝ - споразумение за попечителство, с което бащата се съгласил, но Дофинаис не го изпълнила, заявиха прокурорите.
През октомври 2021 г. Дофинаис е родила момче у дома, казват прокурорите. Степф занесъл бебето в болница с намерението да го остави там. Болницата открила доказателства за наркотици в бебето и се свързала с Агенцията за закрила на детето, която започнала разследване. Агенцията не успява да открие никакви следи от Илайджа.
Дофинайс казва, че синът ѝ е бил със сестра ѝ, а след това с брат ѝ. И двамата роднини казали на следователите, че Дофинаис се е свързала с тях и ги е помолила да излъжат за местонахождението на 5-годишното дете.
Прокурорите смятат, че Илайджа е починал през септември 2021 г., а двойката е поставила тялото му в контейнер и го е занесла в парка в Масачузетс, където Степф е изкопал дупка и го е погребал.
Когато Илайджа все още липсвал, Степф и Дофинаис били арестувани в Ню Йорк. Дни след ареста им останките на Илайджа са открити.
Прокурорите заявиха, че когато тялото на детето е било намерено, той е тежало 8,6 кг, а височината е била 91 см. Едно средностатистическо 5-годишно момче би било високо около 1,1 м и би тежало около 18 кг.
27.10.2024, 14:03 часа
164 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha