Депутат от ДПС: Пеевски и Доган са във война

Депутат от ДПС: Пеевски и Доган са във война Има война в ДПС между Ахмед Доган и Делян Пеевски, каза членът на Централното оперативно бюро и депутат от на Движението Рамадан Аталай, който изпадна в немилост напоследък и областната структура в Пловдив свали доверието си от него.
"Делян Пеевски уволнява без знанието на г-н Доган и в момента се разпорежда с ДПС като лична фирма, като отстранява хора, които са близки до г-н Доган - заяви Аталай пред bTV. - До миналия петък бяхме на "приятелю", а след това станахме превратаджии. Не е вярно, че всичко, което става, е съгласувано с г-н Доган. Заявявам го най-отговорно, след като съм говорил с него. И се питам кой е превратаджия, когато под натиск се опитваш да промениш мнението на структурите".
Според Аталай натискът, който Пеевски упражнява върху структурите на ДПС, бил "с лични разговори, по всяка вероятност с обещания за служби". 
Не ставало обаче въпрос за лични дрязги, а за "принципен спор как може да се управлява партията".
Аталай разказа за имейл от Ахмед Доган, в който почетният председател обяснил, че "ДПС трябва да има ясно изразени съпредседатели Джевдет Чакъров и Делян Пеевски", че всички решения трябва да се взимат с два подписа. 
След този имейл обаче контактите между Доган и Пеевски прекъснали. 
"Отношенията между Доган и Пеевски са в разрив в момента и аз си позволих да помоля Делян пред мен да се обади на г-н Доган и да разберем за какво става въпрос", разкри Аталай.
Той потвърди, че Ахмед Доган е настоял взимането на еднолични решения да се прекрати.
И още нещо: Тази сутрин Доган е разпоредил парламентарната група на ДПС да гласува против правителството на ГЕРБ-СДС в Народното събрание, независимо желанието на Делян Пеевски да се гласува "за".
"Има предложение, директно разпореждане, от почетния председател парламентарната група на ДПС да не подкрепя правителството", каза Аталай, според когото след обсъждането на проектокабинета, представен от Бойко Борисов, ще се стигне именно дотам - ДПС ще е против и кабинетът няма да мине. 
bTV  включи директно от парламента активисти на ДПС от Пловдив-област, които бяха отишли там, за да говорят срещу Рамадан Аталай и как не бива да бъде повече депутат и как трябва да се оттегли като представител на тяхната област. Пловдивската агитка заяви също така, че "само преди три минути е говорила с Пеевски" и правителство трябва да има.
В момента ПГ на ДПС заседава за това дали да подкрепи кабинета на ГЕРБ. 
03.07.2024, 09:25 часа
452 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha