Германски политик призова ЕНП и АЛДЕ да озаптят Борисов и Пеевски

Германски политик призова ЕНП и АЛДЕ да озаптят Борисов и Пеевски Докладчикът за България на Германската Свободна демократическа партия (СвДП) Томас Хакер разпространи прессъобщение, в което настоява политическите семейства ЕНП и АЛДЕ в Европарламента да дадат ясен сигнал срещу Бойко Борисов и Делян Пеевски, които "дискредитират демокрацията", съобщи "Дойче веле". ГЕРБ е член ЕНП, а ДПС на АЛДЕ. 
„С постоянните нови избори България от години се върти в кръг. И то в момент, когато е важно да се действа бързо. Хроничната политическа нестабилност изостря и без това огромното разочарование от политиката и увеличава политическото безразличие на обществото. Този цикъл трябва да бъде прекъснат.
Могъщи кукловоди като Бойко Борисов и санкционирания магнат Делян Пеевски дискредитират демокрацията и напразно се опитват да си подсигурят властта. И понеже изглежда, че при тези обстоятелства не се очертава изход от политическата криза, е желателно техните европейски сестрински партии ЕНП и АЛДЕ да излъчат някакъв сигнал", се казва още в изявлението на Хакер.
"Представители на ГЕРБ, включително Мария Габриел, излизат навън и разговарят с чужди институции да вдигнат санкциите срещу Делян Пеевски", каза депутатът от ПП-ДБ Лена Бориславова пред бТВ и така онагледи силната връзка между ГЕРБ и ДПС.
В "Лице в лице" тя коментира, че докато има подобна тясна връзка между Борисов и Пеевски "няма как да се очаква, че тези хора ще гласуват за антикорупционни политики".
"Техните избиратели получават Делян Пеевски вместо Бойко Борисов и те трябва да бъдат честни към тях," каза още Бориславова.
05.07.2024, 13:12 часа
459 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha