Виолета Коритарова обеща: До края на годината пускаме участъка между Мездра и Ботевград и повече никога няма да го затваряме

Виолета Коритарова обеща: До края на годината пускаме участъка между Мездра и Ботевград и повече никога няма да го затваряме "До края на годината пътният участък между Мездра и Ботевград, който е част от скоростния път Видин - Ботевград, ще бъде завършен", увери от парламентарната трибуна министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Тя беше изслушана в Народното събрание за напредъка на строителството на пътя.
"Имаме осигурено финансиране и нашите усилия, съвместни със строителя, са до края на декември 2024 година пътят Мездра-Ботевград да бъде пуснат в едно платно с по една лента за движение в двете посоки, макар, че ще има и довършителни работи след това и повече никога да не бъде затварян. Никога повече да не създаваме това неудобство за Северозапада", обясни регионалният министър.
Желанието на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е да се избегне сключването на анекси със строителя за удължаване на договора и на стойността на пътя. Затова Агенция "Пътна инфраструктура" ще следи стриктно изпълнението за срокове и качество и при необходимост ще налага санкции.
Министър Коритарова увери, че са създадени няколко обходни трасета, за да не се съсредоточава натоварването на едно място и призова за търпение. 
"Няма да оставим неремонтирани пътища след отмяната на временното движение", категорична беше тя.
"Пътищата се рушат - да, защото са предложени второкласни и третокласни пътища. Те не са проектирани именно за тежкотоварните ТИР-ове, но това е наличната пътна инфраструктура, с нея разполагаме, нея можем да използваме. Поела съм ангажимент и към местната власт след приключване на временната организация на движение, всички пътища, които са нарушени, да бъдат извършени необходимите техни ремонти по сключени договори за текущ ремонт и поддръжка", увери Виолета Коритарова.
28.06.2024, 16:24 часа
4913 2
Коментари

Бако

28.06.2024, 18:43 часа
Да прайш ремонт е като да имаш ново гадже.Фръгаш пари и не знааш коги ще влезнеш.

ко

28.06.2024, 17:49 часа
ха ха хааааа
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha