Първо в BulNews! Затвориха Е-79 между Мездра и Ботевград

Първо в BulNews! Затвориха Е-79 между Мездра и Ботевград Затвориха за движение Е-79 между Мездра и Ботевград, научи агенция BulNews.
Преди минути служители на областното пътно управление поставиха знаците, указващи, че преминаването по трасето е забранено.
Според първоначалната информация от АПИ, ограничението ще е до края на годината, което обаче на този етап изглежда невъзможно. Причината за това е, че предстои да бъде изграден пътен възел „Дърманци“, но за него все още няма проект заради проблеми с отчуждаването на имотите, намиращи се на територията на новостроящия се път. Един от тях е бензиностанцията на „Петрол“. Самият обект не пречи за изграждането на скоростната отсечка, а нейните резервоари, намиращи се под земята. От своя страна от АПИ искат „Петрол“ за собствена сметка да преместят резервоарите, като едва тогава ще може да бъде изграден пътен възел „Дърманци“. Това е и причината в момента спорът да е в съдебна фаза, и докато делото тече, това ще затрудни спазването на поставените срокове за строежа, които най-вероятно ще бъдат удължени. 
До няколко дни пътният възел за Мездра ще бъде съборен, след което ще бъде построен нов. Поради тази причина до железничарския град ще може да се стига само през пътния възел за близкото село Моравица.
Ще бъдат изградени и ремонтирани редица съоръжения - над жп линията Мездра - София. Предвидено е построяването и на селскостопански надлези и площадки за отдих.
При затварянето на пътя миналата година от АПИ, по неясни причини, 6 месеца не дадоха разрешение за строеж на участъка между Люти дол и местността "Копяновец", като това стана едва седмица след пускането му. Закъснението няма как да бъде наваксано и затова работата по този участък ще се забави доста след първоначалния срок. Без него обаче няма как да бъде пуснат пътят, защото старото трасе се прегражда от пътния възел при Люти дол.
24.06.2024, 16:56 часа
7182 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha