Димитър Главчев в Мездра: Стиснете зъби и потърпете, до края на годината скоростният път ще е пуснат /видео/

Димитър Главчев в Мездра: Стиснете зъби и потърпете, до края на годината скоростният път ще е пуснат /видео/ Министър-председателят Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова провериха изпълнението на строителните дейности край Мездра.
"За да стане по-добре, трябва малко да се стиснат зъби и да се понесат несгоди. В тази горещина не е лесно да се работи, но работниците си работят, не се оплакват, почиват си. Строителите поемат ангажимент, че до края на годината ще бъде пуснат пътя, тоест от всички места, от които се разделя потокът – той е не само през „Петрохан“, но и през Златна Панега, вече ще могат да минават основно оттук преди края на настоящата година.
Старото съоръжение ще бъде ремонтирано, санирано, и две нови предстои да се изградят. Всичко това ще стане до края на годината, както и ще бъде пуснато в една лента движението между Ботевград и Мездра. Нека всички стиснем зъби и да потърпим, за да се случи нещо хубаво и чакано от доста време", заяви служебният министър-председател Главчев.
Заедно с министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова провериха днес необходимостта от затварянето на отсечката Ботевград-Мездра и изпълнението на строителните дейности на отсечката.
„За обходните маршрути има информация, опитваме и през медиите да информираме. Временната организация на движение е от понеделник и не до всички е достигала. Правим всичко възможно да се информират всички пътуващи. Затова сме и с ГДНП, които оказват съдействие с организацията. Целта ни е да осигурим безопасно пътуване и на лекотоварния, и на тежкотоварния трафик. Ще направим всичко необходимо, за да бъде осъществен контрол, но разчитаме и на гражданите, и на шофьорите“, уточни Коритарова по повод оплакванията на граждани на Мездра, Горна и Долна Кремена.
„Ще стане много по-добре от преди. „Петрохан“ ще бъде ремонтиран, ако има поражения по настилката. Сложена е и с специална настилка срещу приплъзване на тировете. От петък до неделя няма да се движат ТИР-ове, в периодите, когато хората пътуват за работа през делничните дни също няма да се движат ТИР-ове“, премиерът Главчев призова за малко повече толерантност и търпение.
„Знаете, нееднократно съм казала, че когато служебното правителство започна работа, заварихме липса на договори за ремонт и поддръжка. Към момента обществените поръчки са размразени. Това е състоянието на републиканската пътна инфраструктура. Нямаше друг вариант. Правихме анализи, целяхме по-рано да затворим, но имаше възражения при общественото обсъждане. Няма как да осигурим безопасност на пътуващите и на строителите. Имаме гаранции, че поне едната лента ще бъде пусната за движение. Спряхме се на обходите, които могат да бъдат ползвани от тежкотоварен трафик. В областите Монтана, Видин и Враца 1/3 от пътищата отговарят на условията, останалите са в лошо и в много лошо състояние – съзнаваме го и ще ги ремонтираме“, допълни Коритарова относно сигналите за разрушена отсечка при село Моравица.

26.06.2024, 10:45 часа
3410 6
Коментари

АПИ-ШЛАПИ

26.06.2024, 17:21 часа
Понеже ТИР-овете вече си вървят през Роман, Кремените и Мездра да питам АПИ КЪДЕ Е ПОСЛЕДНИЯ СЛОЙ АСФАЛТ НА ПЪТЯ ПРЕЗ СЕЛО ГОРНА КРЕМЕНА????? На входа на селото откъм Мездра ясно се вижда, че е трябвало да има поне още един слой. КОЙ ОТКРАДНА ПАРИТЕ?

Главчо простия

26.06.2024, 16:04 часа
Да ми стиснеш дедовия тъпанар гербав. Накарайте тия неграмотници като им е жега през деня да работят нощем. Горе у планината няма да пречат на никой. В белия свят се работи и нощем само в България подобен път се влачи и строи с години понеже се краде

баси държавата

26.06.2024, 15:12 часа
Главчо не знае колко уши има на главата.Типичен гербераст!

язе

26.06.2024, 14:50 часа
Колко да стискаме бе нещастници всяко лято ни затваряте като маймуни

ицо

26.06.2024, 14:18 часа
Кмета на Мездра е главния виновник ако мислеше за хората и здравето им нямаше да подпише но когато си зависим тека става гражданите за тях са касички нищо повече при положение че се знае за затварянето на пътя не се предприе нищо !!!

.

26.06.2024, 12:14 часа
Членя ли ми държахте та 6 месеца не ви стигнаха поне да изкърпите дупките на обхода през Моравица? Дървета неокастрени, дупки големи, път тесен и на вълни ама отбиваме трафика па каквото стане. Тоя тупул дето е шеф на Пътното у Враца е за ебане!!!!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha