АКФ: Обвинението за документна измама срещу Пепи Еврото няма да издържи в съда

АКФ: Обвинението за документна измама срещу Пепи Еврото няма да издържи в съда

Обвинението за документна измама срещу Петьо Еврото няма как да издържи в съда. Има много други неща, за които може да бъде обвинен. Просто се демонстрира, че институцията работи, но резултат няма да има. Това каза в студиото на "Твоят ден" Лора Георгиева от Антикорупционния фонд. 
"Има обвинения, които се внасят, и са изначално несъставомерни. Съдът преценява, че причината за повдигане на обвинение всъщност не е престъпление. Възниква въпросът защо е образувано конкретното производствo. В голяма част от случаите делата са започнали по конюнктурни причини. Такъв е и примерът на обвинението за документна измама срещу Петьо Еврото", заяви тя.
Годишният доклад на АКФ анализира развитието на 57 ключови разследвания за корупция от прокуратурата и практиката на КПКОНПИ. "През тази година имаше период, в който антикорупционните институции демонстрираха раздвижване, активност и бурни действия. Това обаче приключи като буря в чаша вода. Единствената осъдителна присъда за последните години е на Десислава Иванчева. Други, които се касаят за дела с висок публичен интерес срещу служител на висша обществена длъжност, няма. Борба с властовата корупция у нас не се води", коментира Георгиева.

26.06.2024, 13:43 часа
263 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha