В мездренското село Зверино представиха книга за народните лечители

В мездренското село Зверино представиха книга за народните лечители Доц. д-р Йорданка Манкова- етнограф и фолклорист, един от най-добрите изследователи на Врачански регион, представи своя книга в НЧ "Факел-1926" в село Зверино, научи BulNews. 
Книгата е посветена на народните лечители и призванието им да служат в името на човешкото здраве, като писателката е обхванала Врачанския регион, а представянето бе с акцент върху нейните проучвания за лечителите от населеното място. Представянето откри Стилияна Стоянова- секретар на НЧ "Факел-1926"- Зверино. 
"Три жени, които разтвориха душите си, знанията си от далечно време, свързани с природата и околната среда, за благотворното влияние на природни материали, лечебни практики и обреди, търсенето на хармония между природата и човека, това са те и се радвам че съм ги срещнала и писала за тях. Поклон пред народните лечители", каза  Йорданка Манкова.
От името на НЧ "Факел-1926" Стилияна Стоянова връчи Поздравителен адрес и цветя. Присъстваха жители на селото, наследници на лечителите и писатели.
29.06.2024, 14:23 часа
321 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha