Жители на берковско село готвят протест срещу решението за пускане на ТИР-ове през "Петрохан"

Жители на берковско село готвят протест срещу решението за пускане на ТИР-ове през "Петрохан" Жителите на село Бързия подготвят протест срещу решението на Агенция "Пътна инфраструктура" от понеделник да бъдат пуснати ТИР-ове през прохода "Петрохан", научи агенция BulNews. 
Вчера хората започнаха да се организират в социалните мрежи.
На среща при регионалния министър бе решено от понеделник тежкотоварният трафик от Монтана за София да преминава през прохода "Петрохан". Това се налага, заради строителство на отсечката Мездра до пътен възел "Новачане".
Според постигнатото съгласие на срещата, в която са участвали част от народните представители от областите Монтана и Видин, обходът през "Петрохан" ще бъде временно въведен за един месец, за да бъде направен анализ на трафика. 
Проходът ще е забранен за МПС над 3.5 тона в интервалите между 6.00 и 9.00 часа и от 16.00 до 19.00 часа, както и в събота и неделя.
През миналата седмица на два пъти жителите на Бързия, Берковица и други населени места протестираха срещу пускането на камионите.
В петък стана ясно, че се подготвя протест в Бързия на 25 юни /вторник/. Предвижда се пътят да бъде затворен за час, обмисля се да се изгради и постоянен палатков лагер, съобщи организаторът на протеста Георги Ганев. Протестните действия ще се състоят на пешеходната пътека срещу завода за минерална вода в село Бързия. Началото му е от 19.00 часа.
За да се гарантира спазването на организацията на движение през "Петрохан", се предвижда да има пропускателен пункт с полицейски патрул, както и допълнителни мерки за повишаване на безопасността в рискови участъци.
22.06.2024, 17:00 часа
1458 1
Коментари

Берко

22.06.2024, 21:44 часа
Пуснете ги през Крапчене ние обичаме турски тираджии да минават през тесните завои на нашето китно селце
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha