Протест срещу трафика на ТИР-ове през "Петрохан" блокира пътя край Бързия /снимки/

Протест срещу трафика на ТИР-ове през "Петрохан" блокира пътя край Бързия /снимки/ Протестиращи затвориха пътя за прохода „Петрохан“ снощи. Блокадата стана на изхода на село Бързия. Така жителите на Бързия и Берковица изразиха несъгласието си ТИР-ове да пътуват от Монтана за София през „Петрохан“, докато върви ремонт на високоскоростния път Ботевград – Видин.
„Нощно време не може да се спи от ТИР-ове. Къщите ще се напукат. Не смеем да пресечем пътя“, коментираха живеещите в Бързия.
На място за разговор с недоволните хора пристигна министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова.
„Трябва да направите компромис, за да може да бъде завършен участъкът от високоскоростния път. Направени са нужните анализи за трафика и ограничения през деня. „Петрохан“ е един от вариантите за ТИР-овете“, заяви Коритарова.
Главен комисар Атанас Илков, директор на ГД Национална полиция обясни, че тече 30-дневен пробен срок. „Наблюдаваме пътя 24 часа и ще направим анализ. След това ще вземем решение дали временната организация ще продължи до зимното поддържане“, допълни Илков.
Протестиращите седнаха на пътя. Автомобили нямаше, тъй като бяха спрени в подходите към „Петрохан“. Организаторите на протеста обмислят да издигнат палатков лагер на Бързия. 
В сряда министър-председателят Димитър Главчев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова ще проверят необходимостта от затварянето на отсечката Ботевград-Мездра и изпълнението на строителните дейности на отсечката.
26.06.2024, 08:22 часа
1710 6
Коментари

Лапайте го

26.06.2024, 17:25 часа
Ей умрелия тъпанар, берковски ли си, монтански ли си, къв си ти та лично да ти обяснява някой на тебе? Внимавай да не дойдат селяндурите, че ще се насерете много бърже. Монтанчани винаги сте били боклуци и помияри и го доказахте за пореден път.

До оня отворения монтански мангал

26.06.2024, 12:08 часа
Ей смешник, ако Врачански регион е умрел вие у село Монтана хич ми не е ясно на какво се радвате. Катун до стадиона, умрел градец дет няма къде да паркираш, 90 % от селата пълни с мангалi на макс. Ма щом ви радва мрете там в беднотия и лайна

до Да ви го турам тошко

26.06.2024, 09:53 часа
Ще ви очаквам лично да ми обясните нещата на следващият протест, селяндури такива! Много ми е зор за вашият мездра-ботевград и пропаднал врачански регион. От там не минаваме и без това!

Тошко

26.06.2024, 09:36 часа
Добре бе, да спрат ТИР-овете през Петрохан та да млъкнат тия смешните обаче като стане готов пътя до Видин - БАРИЕРИ ОКОЛО МОНТАНА и всички селяндури от Кутловица и Берковица и селията да им се забрани да стъпват на тоя път. Да пътуват откъде намерят

Да ви го тура

26.06.2024, 09:29 часа
Милицайте вместо да гледат като малоумни да вземат да наритат сбирчицата на Възраждане и да треснат една глобичка на Пешко Селяка задето си прави кампанийка на гърба на останалите. 50 селяндури се събрали и протестират ама и те не знаят за какво.

26.06.2024, 08:45 часа
По логиката на тези протестъри, ако някой ден пуснат за движение пътя Мездра-Ботевград, врачани и мездренчани да блокират пътя за преминаване на МПС от други региони (особено от Монтана), защото "пъта си е наш"! Това са национални пътища.Шума има цел
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha