Излизат на протест заради движението на ТИР-ове през "Петрохан"

Излизат на протест заради движението на ТИР-ове през "Петрохан" Жители на село Бързия и Берковица излизат днес на протест срещу преминаването на ТИР-ове през прохода "Петрохан". От понеделник тежкотоварният трафик от Монтана за София се пренасочва заради строителството на отсечката Мездра - пътен възел "Новачане". 
Досега на два пъти жителите на Бързия, Берковица и други населени места протестираха срещу пускането на ТИР-ове през прохода. Според тях пътят през "Петрохан" не е проектиран да приеме тежкотоварните автомобили, което е предпоставка за безопасността на движещите се по него. 
"Всички жители на Бързия са против и аз също ще подкрепя протеста като граждани", посочи кметът на село Бързия Атанас Алексов.
Протестът днес ще бъде на пешеходната пътека срещу завода за минерална вода в селото. Предвижда се пътят да бъде затворен за час, като се обмисля да се изгради и постоянен палатков лагер, съобщи организаторът на протестните действия Георги Ганев. Началото на протеста е от 19 часа.
От полицията в Монтана са направили организация и спират тировете да не преминават през прохода от понеделник до петък от 6 до 9 часа и от 16 до 19 часа, както и в събота и неделя. Според тяхна информация средно на ден през "Дунав мост 2" при Видин в страната ни влизат към 1800 тира.
25.06.2024, 10:45 часа
261 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha