Заради перфектна работа: 177 секционни избирателни комисии от Монтана ще получат бонуси

Заради перфектна работа: 177 секционни избирателни комисии от Монтана ще получат бонуси На фона на хилядите сгрешени протоколи от изборите за европейски и национален парламент повече от половината от общо 296 секционни комисии в област Монтана са попълнили документите без грешка. За перфектно свършената работа те ще получат допълнително по 25 лв.
Районната избирателна комисия в Монтана вече е изпратила документите за допълнителното плащане на общините, където членовете на СИК ще получат възнагражденията си.
„Около 60 % от комисиите нямат корекции протокола си. Това са 177 комисии. Така редовите членове на секционни комисии ще получат общо по около 300 лв. СИК-овете в най-малките общини в региона са се справили с попълването на протоколите без грешки”, каза говорителят на РИК-Монтана Петко Петков.
Челните три места се заемат от Медковец /7 от 8/, Брусарци /13 от 16/ и Георги Дамяново /11 от 14/. За Монтана процентът е малко под 50.
"Който е ходил на обучение и е слушал, се е справил”, обобщи Петков.
119 секционни комисии в област Монтана са имали по няколко грешки при отчитането на резултатите от гласуването на 9 юни.
21.06.2024, 16:45 часа
982 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha