„Системата ни убива” ще участва във вота като гражданска квота към партия

„Системата ни убива” ще участва във вота като гражданска квота към партия Националната гражданска инициатива "Системата ни убива" ще участва в предсрочните парламентарни избори като гражданска квота в листите на политическа партия, която засега няма да бъде обявена. Това съобщи Вера Иванова пред журналисти при палатката на "Системата ни убива" пред сградата на парламента - бившият Партиен дом, в София.
Попитана дали това е партията на Мая Манолова "Изправи се България", Иванова отговори, че няма да обявят сега партията, а това ще стане може би до края на седмицата. Тя посочи, че като гражданска квота в листите ще участват не само майки на деца с увреждания, а хора със сърца, хора с каузи, борещи се и оцелели въпреки системата. Не е само каузата за децата и хората с увреждания, а и каузата за образованието, за съдебната система, за здравеопазването, природата, бездомните животни, изброи Вера Иванова.
"Крайно време е в този парламент да влязат истински протестиращи, истински хора с душа, със сърце, за които не е непозната болката, страданието, мъката и ада, в който живеем", посочи тя.
Иванова коментира, че от десет години са на площада и за съжаление, политическите партии са слушали избирателно проблемите, според интересите, превърнали са каузите им за децата, за хората с увреждания, за образование, за здравеопазване в "политически мръсни игрички".
"Тази палатка, която от години е символ на нашия протест, днес ще бъде развалена, но тази палатка ще бъде пренесена вътре в Народното събрание, т.е. нашият протест от паветата отвън ще бъде пренесен вътре", каза Димитрина Русева - майка на дете с увреждания. Тя посочи, че няма да се примирят с никакъв лобизъм и хората ще бъдат на първо място, защото единствено тези, които са го преживели, биха могли да го променят.
От "Системата ни убива" представиха хората, които ще участват в листите. Сред тях са Златина Станкова, Юлия Старчева, Нели Димитрова и Димитрина Русева, Диана Кишкилова - бизнес дама, Митко Андонов от Девня - председател на Дружеството на инвалидите в града, земеделски производители, представители на "Младите срещу системата".
15.08.2022, 16:02 часа
696 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha