Пандемия от буболечки в Мездра!

Пандемия от буболечки в Мездра! Информационна среща се проведе в Мездра заради разпространението на оранжерийната белокрилка, която нанесе поражения върху насажденията това лято. Кметове, кметски наместници и председателят на общинския съвет взеха участие в разговорите. Управникът на общината Генади Събков, определи нашествието на белокрилката като пандемия, обхванала цялата област Враца и други региони от страната.
"Факт е, че разпространението на оранжерийна белокрилка придоби характер на пандемия и нанесе сериозни щети на земеделските стопани в цялата община и в голяма част от област Враца. Потърсихме съдействие от Българската агенция по безопасност на храните. Те ни дадоха информация и ни научиха какво трябва да правим и това, което са ни дали като информация, ще го дадем на вас, кметовете, за да стигне до всеки от нашите съграждани. Но само с индивидуални действия, трудно бихме могли да се справим с популацията на оранжерийната белокрилка. Ситуацията е такава, че имаме пандемия на територията на област Враца."
Кметът добави, че е необходимо повсеместно пръскане в региона поне два пъти - през есента и пролетта, но това не може да стане без помощта на държавата.
Листовки с указания бяха раздадени на всички кметове и кметски наместници, а те от своя страна по нареждане на Събков са длъжни да запознаят с инструкциите жителите на населените места.
26.08.2016, 12:18 часа
786 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha