Обрат в Монтана! ДПС вкарва двама депутати, ГЕРБ и Възраждане – по един

Обрат в Монтана! ДПС вкарва двама депутати, ГЕРБ и Възраждане – по един Обрат има в разпределението на мандатите за 50-ото Народно събрание в Монтана, научи агенция BulNews. 
Макар да имат повече гласове, ГЕРБ-СДС вкарват само един депутат в парламента. С два мандата ще е втората политическа сила в областта – ДПС. Причината за това е разпределението на национално ниво. 
Четвъртото място от 12 МИР-Монтана отива за „Възраждане“. 
Това става ясно от сайта на Централната избирателна комисия, която днес публикува разпределението на мандатите по области. 
Възможни са изненади и в имената, които ще влязат в парламента. Към момента е ясно, че от ДПС най-вероятно вкарват Димитър Аврамов и Надя Петрова. И двамата вече са били народни представители.
Листата на ГЕРБ е оглавена от лидера на СДС Румен Христов. Повече преференции от него е събрал втория в списъка – д-р Христо Кастрев. Той е местен и добре познат на хората, което обяснява защо има с 500 гласа отгоре. Въпреки това не се покриват критериите, за да измести водача и затова медикът остава извън парламента. 
Големият въпрос е с мястото на „Възраждане“. Листата е оглавена от юриста Петър Петров, който обаче е водач и в София. Ако избере да влезе от другия избирателен район, той ще преотстъпи мястото си за Монтана на общинския съветник Александър Димитров.
14.06.2024, 15:28 часа
3093 1
Коментари

Експерт

14.06.2024, 18:07 часа
67
55
ЕЙ тоя циганин не го ли съдиха пак ли дупетат.Или требе да си осъждан за да си дупетат.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha