Деница Симеонова: Ще бъда гласът на Северозападна България в Брюксел /снимки/

Деница Симеонова: Ще бъда гласът на Северозападна България в Брюксел /снимки/ Пред пълна зала във Враца доскорошният министър-председател на Република България акад. Николай Денков и бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков се включиха в открит разговор с хората за постигнатото до момента от “Продължаваме Промяната”.
Основен фокус на разговора беше каузата България, обединена от мнозинство за европейско развитие. Политиците говориха за националните приоритети на страната, но и за интересите, които да защитаваме в Европарламента.
„Не е случайно участието ми в листата за Европейските избори. Родом съм от Враца и смятам, че Северозападна България трябва да има глас в Брюксел“, каза на срещата със симпатизанти на ПП-ДБ водачът на листата в 6 МИР Враца Деница Симеонова, която е и кандидат за Европейския парламент с преференция 104. Деница Симеонова представи листата за парламентарните избори на коалиция ПП-ДБ. „Водач съм на прекрасна листа от доказали се специалисти в различни сектори и от различни врачански общини, така че да сме още по-близо до хората в целия регион”, заяви Симеонова.
Тя открои важните приоритети, които си поставя като кандидат за член на Европейския парламент. Един от тях е да бъде мост между България и Европа, като всяко тримесечие отчита пред българското общество свършеното и търси постоянно диалога с хората по важните за България теми в Европейския парламент. Като предприемач, Симеонова ще подкрепя малкия и среден бизнес в региона и ще съдейства повече европейски възможности да достигат до него.
“Първата ми задача като член на Европейския парламент ще бъде да открия офис именно тук във Враца, за да създавам възможности за цяла Северозападна България”, потвърди кандидатът.
Акад. Николай Денков изрази мнение, че с всяка една последваща среща с хората залите са все по-пълни. „Смятам, че можем да обещаем да направим нещо много по-добро отколкото могат да ви обещаят и направят другите. Резултатите говорят сами по себе си. До края на годината ще имаме дата за влизане на България в Шенген по суша. Това и за вас има значение предвид моста между България и Румъния при Видин“, заяви Денков.
Андрей Цеков сравни визиите на Северозапада по време на управлението на ПП-ДБ и на ГЕРБ. „Заварихме тежко наследство и порочен подход към начина на провеждане на регионалната политика, институционализирана от кабинетите на ГЕРБ в периода 2009 – 2021 г. Оскъдни публични инвестиции в общински проекти, разпределяни субективно, непрозрачно и непропорционално към малцина „любими“ кметове на партийните централи. През целия мандат на последното правителство на Борисов (2017 – 2021г.) Министерството на регионалното развитие е предоставило национални инвестиции за едва 266 проекта на 110 общини на обща стойност от 153 млн. лева. Размерът на инвестициите на човек от населението за целия период възлиза едва на около 25 лв., или 6,30 лв. на година. По времето на кабинета Денков изготвихме тригодишна национална инвестиционна програма за общинско развитие, предвиждаща финансиране на 1625 проекта на всички общини в България на обща стойност над 4 млрд. лева. Община  Враца има право на 50 милиона лева, но до падането на кабинета не бяха заявени всички проекти. Разписали сме проект за основен ремонт на уличната мрежа в района на кв. Бистрец за 11,8 милиона лева“, подчерта Цеков.
И във Враца, както на много други места, бе засегнат въпросът с увеличаването на цената на тока. „Спомняте ли си как някой се опита да прибере 100 милиона лева от това да не вдигнат пенсиите с 11%, а с 10%? Преди да излезем от правителството наляхме 780 милиона лева във Фонда за енергийна сигурност. Второто решение на служебното правителство беше да ги извади тези пари и да каже на следващия ден, че трябва да се вдигне цената на тока, защото нямало средства във фонда. Искам да ви успокоя – токът няма шанс да се вдигне с тези числа, за които говорят. Още във вторник ще повдигнем въпроса в пленарна зала“, каза акад. Николай Денков.
Хората питаха и къде отидоха парите за безплатно висше образование. „Предложението за безплатно висше образование мина през Министерски съвет още през февруари. Внесохме го в Народното събрание и за да бъде прието, трябваше да мине през няколко комисии на първо и второ четене. Ако го бяха гласували, от новия семестър всички студенти щяха да бъдат освободени от такси. Председателят на образователната комисия Красимир Вълчев обаче го внесе за първо обсъждане едва два дни преди да се разпадне правителството, за да няма шанс да мине. Но ние няма да се откажем от това предложение в следващия парламент“, подчерта акад. Денков. 
Той коментира и предстоящата стачка на университетските служители, насрочена за 20 май.
„За да има качество, трябва да има високи заплати. Ние напълно подкрепяме вдигането на заплащането. Ще работим да се повиши качеството и по-добри достъпа до висше образование“, подчерта доскорошният премиер.

Гласувайте за коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България” с номер 14 в интегралната бюлетина, за да имаме мнозинство за нормална европейска България!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
20.05.2024, 15:27 часа
1320 4
Коментари

Чико

21.05.2024, 22:33 часа
Простото Дени. Гордостта на баща си Крадливото, Доноса, Мито Пощата и Мито Гробищата, сега Димитър Симеонов на Н. Донкинска на ПП областната покровител. Пълен Просвал. Никой няма да представлява Дени! Билет за село и на рейса.

iva moto

21.05.2024, 13:15 часа
43
31
Ако Деница по известна като Деничка с кожените гащи стане евродепутат не България а направо целият европейски съюз закривай

Go6ko

20.05.2024, 21:25 часа
Ахахахаха сметай колко ѝ е мозъка на таа щом си мисли, че ще иде у европарламента. Како, ти и на европарламента у кенефите не моо идеш що не знаеш как да питаш къде са

Просто Киро

20.05.2024, 20:05 часа
Деничка, какъв политически опит има, та чак към Евро парламента се е засилила? Това, че има 9 мес. стаж в БГ- парламента, не е критерии и достатъчно за там. А и Кой им вярва вече на тия ПП-та.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha