Изпратиха зрелостници със светлинно шоу

Изпратиха зрелостници със светлинно шоу

37 зрелостника от професионалната техническа гимназия "Васил Левски" във Видин получиха дипломите си днес и и бяха изпратени със светлинно шоу. Тържеството
премина под наслов "Ученическо LED-парти" и бе подготвено от ученици на гимназията, преминали обучение по модерен светлинен дизайн.
Проявата е част от дейностите по проект на училището, финансиран от фонд "Социална закрила" към министерството на труда и социалната политика. В продължение на 3 месеца повече от 30 ученика от учебното заведение са участвали в обучение по модерен светлинен дизайн. На светлинната шоу-експозиция, проведена в специална зала в училището днес, беше показана инсталация LED-водопад, LED-парти масички и композицията "Морски свят" - арт-инсталация за таван. Целта на проекта е да се подпомогне процесът на промяна в стереотипите спрямо младежите от ромски произход, както и да се насърчи социалното им приобщаване, чрез развитие на творческите им заложби в толерантна училищна среда, съобщиха от професионалната техническа гимназия.
 

24.06.2014, 16:47 часа
507 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha