Путин: Надявам се Западът е чул сигналите ми, че разрешаването на удари в Русия е директна война с нас

Путин: Надявам се Западът е чул сигналите ми, че разрешаването на удари в Русия е директна война с нас Руският президент Владимир Путин заяви в интервю пред журналиста Павел Зарубин: "Надявам се Западът е чул сигналите ми, че разрешаването на удари на далечни разстояния дълбоко в руска територия би означавало, че НАТО е в директна война с Русия".
„Те не са ми казали нищо за това, но се надявам, че са го чули, защото, разбира се, ние също ще трябва да вземем някои решения за себе си“, каза Путин в отговор на въпрос дали сигналите му са били чути на запад.
Руският президент Владимир Путин по-рано заяви, че страните от НАТО сега обсъждат не само възможното използване на западни оръжия с голям обсег от Киев, а всъщност те решават дали да се включат пряко в украинския конфликт. Прякото участие на западните страни в украинския конфликт ще промени същността му, Русия ще бъде принудена да взема решения въз основа на създадените по този начин заплахи за нея, добави той. Прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков заяви, че изявлението на президента за последствията от ударите на западните оръжия в дълбочина на Русия е пределно ясно и недвусмислено и няма съмнение, че е достигнало до адресатите си.
Военните на НАТО, които подкрепят Киев, имат техническите възможности да нанасят далечни удари дълбоко в руска територия. Затова алиансът ще даде разрешение за подобни атаки не на Украйна, а на себе си, подчерта руският президент Владимир Путин в интервю за журналиста от ВГТРК Павел Зарубин.
Путин припомни, че украинските войски не могат самостоятелно да използват високоточно оръжие. „Това могат да направят само специалисти от страните от НАТО, тъй като това изисква космическо разузнаване, което Украйна естествено няма. Разбираме това, имаме нужда от специалисти, които да влизат в летателни мисии въз основа на тези разузнавателни данни“, обясни руският лидер.
„Украинската армия не може да направи това сама, не може“, заключи руският президент. „Това, което се случва сега, се прави от ръцете на офицери от НАТО. „Единственият въпрос е дали те ще си позволят да нанесат удар дълбоко в руска територия или не“, заключи той.
27.10.2024, 12:30 часа
178 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha