Продължава подмяната на уличното осветление в Мизия и селата от общината

Продължава подмяната на уличното осветление в Мизия и селата от общината Община Мизия изпълнява в срок дейностите по проект за модернизация на уличното осветление в 6 населени места - Мизия, Войводово, Крушовица, Липница, Софрониево и Сараево.
Към момента уличното осветление е подменено в селата Войводово, Крушовица, Липница и Сараево. Проектът е в изпълнение в с. Софрониево и град Мизия.
Мерките за енергийна ефективност включват цялостна подмяна на осветителите с нови със светодиодна (LED) технология.
Мерките са в съответствие с изискванията на Закона за енергийна ефективност и наредбите към него, и допринасят за изпълнение на националните и европейски цели за енергийна ефективност, както и намаляване на емисиите на парникови газове.
Изпълнението на проекта е във връзка със заложените от Общината дейности:
- Подмяна на улични и паркови осветителни тела с нови енергоспестяващи такива, с модерен дизайн и дълъг живот;
- Подмяна на табла за управление на уличното осветление - дейности, които също са част от поддръжката на системата.
Основната цел е да се повиши енергийната ефективност чрез технологично обновяване и модернизиране на системите за външно изкуствено осветление, собственост на българските общини, както и да бъдат подобрени условията на живот на жителите на община Мизия.
С реализирането на проекта се подпомага опазването на околната среда и се повишава сигурността на населението в община Мизия. 
Поставена е основата за привеждане на системата в устойчиво състояние; намаляване разходите за поддръжка и експлоатация; намаляване на вредните емисии; повишаване на безопасността при движение на пешеходци и създаване на комфортна нощна среда.
24.10.2024, 13:57 часа
134 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha