В МВР са получени 345 сигнала за нарушаване на изборното законодателство

В МВР са получени 345 сигнала за нарушаване на изборното законодателство 345 сигнала са получени в МВР за нарушения на изборното законодателство към днешна дата. Това съобщиха от вътрешното министерство на брифинг с отчет за провеждани акции преди изборния ден. 
Специализираните операции са 197, образувани са 76 досъдебни производства и са задържани 41 души.
Връчените предупредителни протоколи са 1066, като според закона с тези протоколи се предупреждават хора, за които има достатъчно данни и се предполага, че ще извършат престъпление или нарушение на обществения ред. 
Днес се провеждат специализирани полицейски операции за търговия с изборни гласове в Русе, Сливен и Пазарджик. Участват служители на Криминална, Икономическа и Пътна полиция, както и сили на жандармерията.
В Сливен са задържани четирима души, образувани са четири досъдебни производства по подозрение за търговия с вот.
От търговски обекти в сливенски квартали са иззети тетрадки с имена и парични суми. Проверява се сигнали за търговия с гласове в сливенско село. Става въпрос за предлагане на суми от по 60 лева за глас.
В Русе се проверяват осем сигнала, свързани с нарушаване на изборното законодателство. По два от тях са образувани досъдебни производства. 
В хода на спецакцията в Пазарджишко се извършват проверки в заложни къщи, частни адреси, обществени места, търговски обекти и питейни заведения. Проверяват се и сигнали за купуване на гласове. 
До петък, включително, от МВР ще дават брифинг с актуална информация за акциите срещу купения вот. Осигурена е и охрана на машините, както и на изборните материали при транспортиране до изборните секции. 
22.10.2024, 12:45 часа
117 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha