Областният управител на Враца: Подготовката за предстоящите избори тече безпроблемно /снимки/

Областният управител на Враца: Подготовката за предстоящите избори тече безпроблемно /снимки/ Подготовката за предстоящите парламентарни избори на 27 октомври тече безпроблемно, съобщи областния управител на Враца Николай Николов. Той, както и губернаторите на още няколко града, са провели работна среща, свързана с изборния ден. 
Ето какво написа областният управител на Враца по повод подготовката около 27 октомври:
"Институциите, пряко ангажирани с изборния процес, работят в отлична субординация, спазени са сроковете и ангажиментите за материално-техническо обезпечаване на предстоящите парламентарни избори.
В това уверих министъра на иновациите и растежа доц. Росен Карадимов по време на съвместната среща с областните управители и директорите на териториалните звена на Главна дирекция „Гражданска регистрация и административно обслужване“ (ГРАО) в административните центрове на Северозападен район.
В област Враца е изцяло обезпечен процесът материално и технически, а администрацията на Министерски съвет ускори работа за доставката на изборните книжа. Утвърден е тиражът на бюлетините, както е помещенията, в които те ще бъдат съхранявани. 
Няма риск за подмяна на машинния вот чрез ползване на стари хартиени ролки от предишните избори в общините от областта, а всеки сигнал за изборно нарушение ще бъде докладван на компетентните органи. 
Министър Карадимов ни запозна в детайли с предстоящите по хронограма дейности, като акцентира, че утре започва изграждане на доверения код и неговото генериране в реална среда. 
Заедно с областните управители на Видин, Ловеч, Монтана и Плевен бяхме категорични, че е изключително важна и конструктивна подкрепата, която имат областните управители и държавната администрация в процеса на провеждането на прозрачни и честни избори. 
Благодаря на колегата областен управител Николай Абрашев, който беше домакин на работното съвещание, както и на министър Карадимов, с които днес дадохме ясен знак, че е налице отлична комуникация със структурите на изпълнителната власт, Министерски съвет и ЦИК.
10.10.2024, 16:12 часа
372 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha