Николай Николов свика среща за зимното почистване във Врачанско /снимки/

Николай Николов свика среща за зимното почистване във Врачанско /снимки/ Първа работна среща за готовността на общините и снегопочистващите фирми за предстоящия зимен сезон инициира областният управител на Враца Николай Николов. 
На нея присъстваха заместник областният управител Йордан Димитров, експерти на Областно пътно управление - Враца, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, КАТ и представители на общини от областта. 
Основна тема по време на срещата беше зимното почистване на републиканската и общинската пътна мрежа, предприемането на превантивни мерки за нормалното преминаване на тежкотоварния и лекотоварния трафик на територията на областта, както и предстоящите належащи ремонти. На срещата, от общините в област Враца заявиха, че вече са осигурени необходимите количества сол и химически вещества за третиране на общинската и републиканската пътна настилка. Стартирала е процедурата по подписване на договорите със снегопочистващите фирми, с достатъчно налична техника. Предстои в края на месеца, всяка една община да изпрати детайлен доклад и оперативен план за действие. 
От Областно пътно управление заявиха, че са сключени споразумения с общините Враца, Криводол, Мездра, Роман и Бяла Слатина за съвместно финансиране на поддържането на пътната настилка на населените места на територията на ОПУ – Враца. Преди започването на зимния сезон предстои рехабилитация на основните обходни маршрути на път I-1 Мездра - Ботевград, а именно това са път II-13 Крапчене - Криводол - Борован - Бяла Слатина и път II-15 Враца - Борован, с цел подобряване на експлоатационното им състояние. Изразена бе готовност за подсигуряване на техника и количества инертни материали, необходими за обработката на пътната настилка при зимни условия.
“От моя страна ще бъде оказано необходимото междуинституционално съдействие за безпроблемното снегопочистване на републиканската и общинска пътна мрежа с цел намален пътен травматизъм, регулиране на движението на МПС и запазване на здравето и живота на жителите на област Враца”, категоричен беше областният управител Николай Николов.
08.10.2024, 16:22 часа
512 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha