Областният управител на Враца Николай Николов изпрати абсолвентите от филиала на МУ-София /снимки/

Областният управител на Враца Николай Николов изпрати абсолвентите от филиала на МУ-София /снимки/ Областният управител на Враца Николай Николов беше гост на официалната церемония по дипломирането на абсолвентите на филиал “Проф. д-р Иван Митев” към Медицинския университет в София.
В степен “Бакалавър” се дипломираха завършващите по професия “медицинска сестра”, “акушерка” и “лекарски асистент”. Губернаторът приветства абсолвентите, ръководството и академичния състав, ректора на Медицинския университет-София проф. д-р Бойчо Ланджов, акад. Ваньо Митев и доц. Павлинка Добрилова по повод връчването на дипломите на Випуск 2024.  
“Близо 50 медицински специалисти се дипломират в степен “Бакалавър” в юбилейната 100 - годишнина от рождението на светилото в българската медицина и патрон на Врачанския филиал проф. д-р Иван Митев”, отбеляза по повод тържествената церемония областният управител Николай Николов и поздрави всички дипломиращи се студенти за положените усилия да завършат един важен етап от своето образование.
“Присъствието на емблемата на Филиал „Проф. Д-р Иван Митев“ дава основание за гордост, защото образованието, което са получили е на високо ниво, равностойно на стандартите на образование в големите европейски държави”, отбеляза още Николов. 
Той им пожела да останат верни и отдадени на една от най-хуманните професии и изрази благодарност към академичния състав за отлично подготвените кадри. 
“Благодаря за търпението, професионализма и всеотдайността на академичната общност за създаване на поколения компетентни и конкурентоспособни специалисти по здравни грижи. Пожелавам на всички абсолвенти късмет и успешна реализация”, каза още областният управител. 
Официални гости на тържествената церемония бяха също кметът на Община Враца Калин Каменов, преподаватели във висшето училище, директори и управители на болнични заведения и медицински центрове.
16.10.2024, 15:00 часа
296 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha