Задържаха под стража ало измамника, отмъкнал над 10 бона от хора във Врачанско

Задържаха под стража ало измамника, отмъкнал над 10 бона от хора във Врачанско Троен състав на Окръжен съд – Враца потвърди, като правилно и законосъобразно, определението на Районен съд – Враца, с което спрямо Ю. В. е взета най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Врачанският окръжен съд остави без уважение внесената жалба срещу определението на Районен съд – Враца с искане от обвиняемия да му бъде постановена по-лека мярка за неотклонение.
Районна прокуратура – Враца е повдигнала обвинение срещу Ю. В. за това, че в периода от 5 септември т. г. до 8 септември т. г., в условията на продължавано престъпление, като помагач на неизвестен извършител, в селата Голямо Пещене и Три кладенци, и във Враца, е въвел в заблуждение различни лица с цел незаконно да се обогати и им е причинил имотна вреда в общ размер на 10 340 лв. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от една до шест години.
Въззивният съд прие, че е правилна преценката на първоинстанционния съд и всички събрани до момента доказателства обосновават в достатъчна степен подозрението, че Ю. В. е съпричастен към деянията, в които е обвинен. Според тройния състав на Врачанския окръжен съд, налице е опасността обвиняемият да извърши престъпление. Той е осъждан и настоящото деяние, в което е обвинен, е извършено в изпитателния срок на предишни две осъждания.
Определението на Врачанския окръжен съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест.
30.09.2024, 16:03 часа
349 1
Коментари

питане

30.09.2024, 16:34 часа
Ю.В. от лилавите ли е???
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha