Меглена Плугчиева: Жестоко експлоатират търпението на българския народ

Меглена Плугчиева: Жестоко експлоатират търпението на българския народ Става задължително и крайно необходимо да имаме редовно правителство. Изчерпани са всякакви екстравагантни варианти и експерименти. Трябва да се стъпи сериозно и т.нар. политици наистина да поемат отговорно задължението си, за да има редовно правителство.
Това коментира дипломатът и бивш вицепремиер по европейските фондове Меглена Плугчиева в предаването "Денят ON AIR".
"Всичко чака решение. Имаме свиване на нашата икономика във всички сектори, между 2 и 40%, в зависимост от сектора. В обществото текат процеси на разделение, отделяне по клубове на интереси, държавната администрация е блокирана или се плаши да предприеме каквито и да е съдействия. Обществото, бизнесът трябва да наложат да има правителство. Трябва да се търси единение. Кризите, които чакат решение, са ясни и нямат цвят", настоя Плугчиева пред Bulgaria ON AIR.
Тя определи успешните кметове като "малки министър-председатели", които са спечелили доверието на хората.
"Те са показали опит, прагматизъм, работа в интерес на хората. Затова трябва в тези кризисни времена да се използват точно такива хора. Това са новите лица", анализира дипломатът.
"В европейски план трябва да покажем най-сетне физиономия, а не само да се съгласяваме с всичко. Ние поехме ангажимент по Плана за възстановяване за сериозни закони, които са в национален интерес. Те са забавени, не са гласувани. Министрите идват за три месеца. Забавят се процедури. Ние губим във всички сектори. Жестоко се експлоатира търпението на българския народ от страна на тези театрали", категорична е Плугчиева.
Според нея трябва да се изчакат резултатите от изборите, преди партиите да поставят категоричните си условия.
"Трябва да се уважи волята на избирателите", допълни бившият вицепремиер по европейските фондове.
По думите на Плугчиева политиците са задължени да направят редовно правителство, в противен случай са възможни протести.
25.09.2024, 11:54 часа
169 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha