Враца отбелязва Независимостта на България с богата програма

Враца отбелязва Независимостта на България с богата програма Враца ще отбележи 116-та годишнина от Независимостта на България с церемония и историческа атракция – влак с парен локомотив и царски вагони.
Честванията започват в 11:00 часа на 22 септември /неделя/, когато на централния площад ще се проведе тържествена церемония с участието на представителни роти на Военно формирование 54 990, духов оркестър при НЧ „Развитие – 1869“, Ансамбъл за народни песни и танци, както и възпитаници на ДГ „Европейчета“ и СУ „Козма Тричков“. 
По време на церемонията бъде отслужен молебен от Врачанска митрополия, а в знак на признателност, пред паметника на Христо Ботев, ще бъдат поднесени венци и цветя.
В празничния ден за жителите и гостите на града ще бъдат пресъздадени моменти от обявяването на Независимостта при княз Фердинанд I. 
Акцент в програмата е пристигането на ретро влак с парен локомотив и царски вагони. 
От 14:30 до 16:30 часа атрактивната композиция ще бъде на ЖП гарата в града, като след възстановката на НС “Единение”, всички присъстващи ще имат възможността да разгледат царския вагон, който в миналото е бил предназначен за пътувания на Цар Борис III и неговото семейство.
Очакваме Ви! Нека заедно отбележим Независимостта на България!
20.09.2024, 13:12 часа
1457 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha