След повече от година: Предадоха на съд рецидивиста, убил Васил в Габровница

След повече от година: Предадоха на съд рецидивиста, убил Васил в Габровница Окръжна прокуратура – Монтана с обвинителен акт предаде на съд Л.А., привлечен в качеството на обвиняем по дело за умишлено убийство – престъпление по чл. 115 от НК.
Случаят е от преди повече от година, а за него тогава писа медията ни.

Смъртоносна битка! Двама убиха мъж след скандал в Монтанско

Първо в BulNews! Ето коя е жертвата на бруталния бой в Габровница, убитият защитил жена си

Обвиняемият Л.А., на 29 години, е многократно осъждан, включително и като непълнолетен.
На 15.07.2023 г. семейството Д.Д. и Васил Д. поканили на вечеря роднини и приятели, като подредили маси и столове отвън пред къщата им в монтанското село Габровница.
Същата вечер обвиняемият Л.А. бил в центъра на селото, където консумирал алкохол и разговарял с познати.
Около 20 ч. заедно с приятеля си той решил да отиде до дома на семейството Д.Д. и Васил Д. Пристигайки, той видял седящите на маса гости и веднага се насочил към Васил с вербални нападки. Мъжът му предложил да поговорят на другия ден на трезво, но спорът между двамата ескалирал.
Обвиняемият нападнал 58-годишния Васил, като му нанесъл удар в главата с носената портативна тонколона. Свидетели на случващото се намесили, за да помогнат на пострадалия. Последвало масово сбиване между присъстващите.
Л.А. нанесъл още няколко удара с тонколоната в областта на челото на Васил Д., която се счупила, а пострадалият паднал на земята. Суматохата продължила докато обвиняемият и приятелят му не избягали.
Пристигналият на място медицински екип констатирал смъртта на 58-годишния мъж. След подаден сигнал на телефон за спешни случаи 112 местопроизшествието било посетено от полицейските служители, които го запазили и извършили оглед.
При задържането Л.А. проявил изключително грубо и агресивно поведение спрямо органа на реда.
По случая е било образувано досъдебно производство, а Л.А. е привлечен в качеството на обвиняем.
Според заключението на извършената съдебномедицинска експертиза причината за смъртта на пострадалия Васил Д. е остра механична асфикция с дихателна и сърдечна недостатъчност, развила се на базата на аспирацията на кръв в дихателните пътища, провокирана от травма в областта на главата с кръвоизливи в мозъчните обвивки.
Обвиняемият Л.А. не се признава за виновен в извършване на престъпното деяние и отрича да е нанасял удари на починалото лице.
Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.
20.09.2024, 10:54 часа
704 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha