Шести отвод по делото за убийството на полицая, поръчано от Къро

Шести отвод по делото за убийството на полицая, поръчано от Къро Съдия Ани Захариева, председател на съдебния състав по делото за убийството на полицая Любомир Иванов, си направи отвод по искане на един от подсъдимите. Това е пореден, шести отвод по делото, което се гледа в Софийския градски съд.
Подсъдими по случая са Кристиан Илиев, обвинен като извършител и Боян Табаков – помагач. Иванов бе убит на 25 март 2022 г. в столичния ж.к. „Лозенец“ с два изстрела.
В днешното разпоредително заседание по делото не се явиха защитниците на единия подсъдим Боян Табаков. Също така съдът докладва, че дни след насрочване на заседанието е постъпила молба от Кристиан Илиев, с която се иска отвод на председателя на съдебния състав. Мотивът е, че според статия в медия съдия Захариева има лични отношения с адвокат Петър Чалъмов, който е защитник на пострадалите.
Съдия Захариева посочи, че познава във връзка с работата си както прокурора по делото, така и други от адвокатите, но отбеляза, че в молбата за отвода ѝ е повдигнат въпрос за нейната безпристрастност. Поради това, а и с оглед обема и тежестта на делото, съдията прие молбата на подсъдимия и си направи отвод.
Предстои разпределяне на делото на нов съдебен състав и насрочване на ново разпоредително заседание. То бе внесено от прокуратурата в съда на 17 януари т.г.
Във връзка с този случай в края на март 2023 година към наказателна отговорност за подбудителство бе привлечен Красимир Каменов-Къро. Той бе обявен за издирване от прокуратурата, но през май м.г. Каменов бе убит в Република Южна Африка.
19.09.2024, 13:30 часа
269 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha