Преди първия учебен звънец: Две гимназии в Монтана остават затворени

Преди първия учебен звънец: Две гимназии в Монтана остават затворени Две средни училища в Монтана ще останат затворени на 15 септември. Това са Професионалната гимназия по строителство, архитектура и компютърни науки „Проф. Стефан Стефанов” и Професионалната гимназия по техника и електротехника „Христо Ботев”. Сградите на двете учебни заведения, строени преди повече от 65 години, все още са в ремонт.
Обновяванията на двете училища са финансирани от МОН. Министерството е провело и обществените поръчки за избор на изпълнители на ремонтните дейности, затова директорите практически не могат да влияят върху процеса.
„Новата учебна година ще започне отново в Шесто училище, ремонтните дейности все още не са приключили, сградата на училището е почти готова, за съжаление се бавят ремонтните дейности в общежитието, което стопира издаването на разрешение”, обясни Красимира Каменова, директор на ПГСАКН.
Ремонтът трябваше за приключи за 10 месеца, сега този срок се удължава, реално учениците ще могат да влязат в класните стои около Коледа.
Така 380 ученици от Гимназията по строителство ще започнат новата учебна година отново в Шесто средно училище „Отец Паисий”.
Подобна е ситуацията и с гимназията по електротехника, която ще провежда занятия в Пето основно училище „Христо Ботев”.
11.09.2024, 13:21 часа
4682 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha