Малки художници от Монтана с престижни отличия от Токио

Малки художници от Монтана с престижни отличия от Токио Отличия от участието си в конкурс в Токио получиха трима възпитаници на студио "Рени арт" в Монтана.
Седемгодишната Катерина Трифонова бе наградена със сребърен медал, диплом и предметни награди. Натали Петрова и Цветелина Траянова получиха бронзови медали, каза преподавателят им по рисуване Таня Василева.
"Много съм щастлива да споделя новината. Това са много силни награди. Сребърна награда за Катерина, тя рисува пеперуди. Бронзова награда за Натали, която нарисува хамелеон. Първа награда откакто се обучава в студиото има Цветелина. Конкурсът го открих в интернет. Ползваме пастели от японска фирма и видях, че самата фирма обявява 54-и международен конкурс. През 2023 година изпратихме творбите, журирането се случва през 2024 година. Когато видях, че три деца са отличени, много се зарадвах. Имат и материални награди. Това е много висока оценка за моя труд и за учениците ми. 
Надявам се това да ги мотивира да творят и да участват в конкурси. 
Радвам се, че има материална награда. Тези пастели и професионални неща са доста скъпи. Аз уча децата да използват качествени материали. Да допълня, че авторите, когато продават картините си тип "батик", 50% от продажбата на всяка картина, дават на студиото. И аз с тези пари купувам качествени материали. Това също е важно", допълни тя.
Предстои децата от студиото да се включат в друг конкурс в Япония. 
17.09.2024, 15:27 часа
438 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha