Фестивал събира театрали в Лом

Фестивал събира театрали в Лом Театрални състави от цялата страна и тази година ще вземат участие във фестивала на любителските театри на името на Кръстьо Пишурка в Лом. В програмата зрителите ще видят пиеси на самодейни колективи от Алфатар, Берковица, Белене, Самоков, Костинброд, Козлодуй, Ботевград, Плевен, София, Стара Загора, Ракитово, Златица и Лом. 
Фестивалът стартира на 23 септември 2024 г. в Народно читалище „Постоянство 1856”, където ще се играят всички представления. След края на първия спектакъл - „Всичко за жените” от Миро Гавран, постановка на театралите от свищовското читалище „Еленка и Кирил Аврамови 1856”, в 18.30 часа ще се състои церемонията по откриването на фестивала. Половин час по-късно, в 19 часа, актьорите от ломското читалище „Постоянство” ще представят мюзикъла „Службогонци” по пиесата на Иван Вазов. 
Театралната седмица ще продължи до 29 септември, когато ще бъдат обявени и наградите. Билети се продават на касата на читалището, а телефонът за контакти е 0878 354 177, съобщават от културната институция. Фестивалът се организира от Народно читалище „Постоянство 1856”, със съдействието на Съюза на народните читалища и Община Лом.          
17.09.2024, 15:00 часа
262 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha