Предстои рекултивацията на две клетки в депото за битови отпадъци във Враца

Предстои рекултивацията на две клетки в депото за битови отпадъци във Враца Над 27 000 квадратни метра от депото за битови отпадъци ще се превърнат в зелени площи. 
Дейностите ще се реализират в рамките на одобрен проект на местната администрация за рекултивация на Клетка 1.1. и Клетка 1.2. в Регионалното депо за общините Враца и Мездра.
Одобреното проектно предложение на Община Враца предвижда техническа рекултивация, чиято основна цел е да бъде предотвратена възможността за последващо замърсяване от депонирания отпадък. За целта ще се изгради система за улавяне и отвеждане на вредните газове. Следващата стъпка е извършването на биологична рекултивация, включваща – полагане на специален изолационен и хумусен пласт над клетките и превръщането на участъка изцяло в зелена площ.
С рехабилитацията на двете неизползваеми клетки ще се ограничи възможността за замърсяване на околната среда и ще се предотвратят рисковете за здравето на живущите.
Осигуреното безвъзмездно финансиране по проекта е в размер на близо 2,5 млн. лв.. Предстои подписването на договора с управляващия орган.
05.09.2024, 14:42 часа
2234 1
Коментари

V

06.09.2024, 17:34 часа
Това трябваше да стане преди повече от 10 год. Дано това не е само предизборна "партенка" на общинското ръководство! Ако са осигурени държавни средства за финансиране, необходим е обществен контрол, тъй като средствата лесно ще бъдат "усвоени"!!!!!!
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha