Пръскат срещу комари, кърлежи и бълхи в Лом

Пръскат срещу комари, кърлежи и бълхи в Лом От 4 до 9 септември на територията на община Лом ще се проведе наземно третиране срещу комари. Пръскането ще се извърши при подходящи метеорологични условия – без дъжд и скорост на вятъра до 5 м/сек., от 20.30 ч. до приключване, но не по-късно от 6 ч., съобщават от местната общинска управа. 
Обработката срещу комари ще се извърши чрез комбиниран метод на студен и топъл аерозол в града и селата на територията на община Лом. Ще се използват препаратите „Ротрин 100“ и „Микрозин”.
В същия период – между 4 и 9 септември, ще се извърши и третиране срещу кърлежи и бълхи на тревните площи в общината. Ще бъде използван препаратът „Фовал ЕК”, доза 50 мл/100 кв. В случай на нужда: антидот по лекарско предписание.
Наземната обработка ще се проведе по предписание на РЗИ-Монтана във връзка със засилване на надзора и контрола на заболяването Западнонилска треска в страната. От началото на 2024 г. до момента в страната лабораторно са доказани три случая на Западнонилска треска, всички през месец август.  
04.09.2024, 09:36 часа
646 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha