Общината дава два автомобила на полицията във Враца

Общината дава два автомобила на полицията във Враца Община Враца предоставя два автомобила на полицията в областния град, стана ясно по време на редовно заседание на местните сенатори днес.
На областната дирекция на МВР ще бъдат предадени две возила „Дачия Дъстър“ с регистрационни номера ВР 1211 СР и ВР 1213 СР.
Автомобилите се предоставят за безвъзмездно ползване за нуждите на ОД на МВР-Враца за срок от 10 години.
Возилата са необходими за нуждите служителите на „Териториална полиция“ на РУ-Враца“ към ОД на МВР, свързани с ежедневното изпълнение на задълженията им за обхождане на районите си на действие, за обезпечаване на задачите по превенция и противодействие на престъпността и охрана на обществения ред, както и за нуждите на служителите на Детска педагогическа стая.
Според чл. 12, ал. 3 от Закона за общинската собственост имотите и вещите - общинска собственост, които не са необходими за нуждите на органите на общината или на юридически лица и звена на общинска бюджетна издръжка, могат да се предоставят безвъзмездно за управление на други юридически лица на бюджетна издръжка или на техни териториални структури, като редът за предоставяне за безвъзмездно управление на имоти и вещи - общинска собственост, се определя от общинския съвет.
Местните сенатори приеха решението с 26 гласа „За“, без „Против“ и с 2-ма „Въздържали се“.
27.08.2024, 14:06 часа
2187 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha