Тревожно! Бум на венерически болести за последната седмица в Монтана

Тревожно! Бум на венерически болести за последната седмица в Монтана Тревожен ръст на заразените с венерически болести отчитат от Регионалната здравна инспекция в Монтана. Само за последната седмица, от 19 до 23 август, има четирима души, заразени с едни от най-опасните зарази, предавани по полов път. 
Трима жители на областта са диагностицирани със сифилис. Има и един с положителна проба за HIV, става ясно от седмичния бюлетин на здравните власти. 
Не само венерическите болести обаче застрашават здравето на монтанчани. През последните седмици има тревожно увеличение на случаите и на други опасни болести. Над 10 са заразените през последния месец с коклюш, расте броя и на заболелите от COVID-19. 
Почти всяка седмица се съобщава и за заразен с лаймска болест, като през изминалата отново има положителен резултат. Има и двама със салмонелоза. 
Чревни инфекции също мъчат хората, макар статистиката да показва лек спад. От началото на месеца хората със стомашни оплаквания от летните вируси са близо 100, а само за последната седмица броят им е 17. 
Епидемиологичната картина се допълва от варицела, с която са заразени двама души. 
 
27.08.2024, 08:30 часа
1284 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha