На вниманието на зоополицията! Котки агонизират след отравяне в Мездра, стопаните призовават за справедливост /снимки+видео 18+/

На вниманието на зоополицията! Котки агонизират след отравяне в Мездра, стопаните призовават за справедливост /снимки+видео 18+/ Котки агонизират, а друга е починала, след като са били натровени в Мездра, научи агенция BulNews. 
За случая алармираха потърпевшите стопани от железничарския град. Те посочиха, че са сигурни кой е виновникът и призоваха зоополицията да си свърши работата и да накаже жестоко безсърдечния убиец. 
Петя Петкова и нейният съпруг разказаха пред наш екип, че случаят е от петък следобед. Тогава те се прибрали у дома си и заварили една от котките си да агонизира в двора на дома им. Двамата взели животното и незабавно го откарали в клиника във Враца. Излизайки от дома си, на улицата пред къщата им те видели другата си котка мъртва. 
Семейството живее на ул. „Ценко Церковски“ №9 в двуетажна къща, която делят с друг човек. Имат две деца, две големи котки и няколко малки котенца, както и две кученца. Преди дни комшията им се заканил заради животните. Той казал, че ще убие мъчително всичките им котки. Няколко дни по-късно, според становището на лекарите, те били натровени с антифриз. Жената дори разказа, че е видяла шишето с червена течност, от което липсвало съвсем малко количество. 
За случая е подаден сигнал на тел.112, но към момента никой не е потърсил семейството, за да ги разпита по случая. Те обаче настояват за справедливост.  
„За някои това може да е обикновена котка, но за нас са част от семейството“, каза жената. 
В момента едната котка е в клиника, на животоспасяващо лечение – със системи и вливания. Няколко дни по-късно две от малките котета също показали симптоми на натравяне и също се лекуват. Това означава, че отровата все още е в имота на хората. Те се притесняват, че от нея могат да пострадат и кучетата им, а също и децата. 
„Гледам градинка със зеленчуци. Как мога да съм спокойна, като не знам къде е оставена отровата? Тя може да стигне и до тях през растенията и да пострада и някое от децата ми!“, казва Петя. 
Проблемите със съседа не са от сега. Те делят къщата от около 10 години, като многократно са търпели различни неща от него. Доскоро мъжът проявявал агресия към вече бившата си жена, за което комшиите многократно са подавали жалби. Децата, едното от които е с онкологично заболяване, били стресирани от постоянните викове. Все пак хората търпели, за да могат да живеят в мир със съседите си, но последната постъпка на мъжа преминала границата на допустимото. 
Хората призовават да се проведе разследване и виновникът да си понесе последствията. Според българското законодателство, който умишлено умъртви животно, се наказва с лишаване от свобода от 1 до 4 години и с глоба от 1000 до 5000 лева. 
27.08.2024, 08:50 часа
1538 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha