Ад под небето: Пощаджийки във Враца се печат като бройлери, няма кой да ги обърне /снимки/

Ад под небето: Пощаджийки във Враца се печат като бройлери, няма кой да ги обърне /снимки/ Адът слезе на Земята и се настани в централната поща във Враца! Служителите на държавната институция са принудени да работят в нечовешки условия, научи агенция BulNews.
Насред лято, в най-горещите дни, когато навън температурата стига до 40 градуса, климатиците в пощата не работят. Този ад продължава вече една седмица!
Шефката на пощата във Враца - Малинка Михайлова, веднага е подала сигнал до ръководството в София, но от там са ѝ отговорили, че нямат пари за разрешаването на проблема с климатиците и служителите да се оправят както могат.
Всичко това е принудило пощаджийките да занесат на работните си места вентилатори от домовете си, но те не могат да решат проблема. Температурата в салона достига 40 градуса, като се налага служителите да отварят всичките му врати, за да могат да оцелеят докато работят. Това обаче не е препоръчително, тъй като в паричния салон се държат големи суми, които лесно могат да бъдат плячкосани от сръчни и бързи случайни или не минувачи.
Според информацията, с която разполагаме, през цялата изминала седмица на клиентите, особено на по-възрастните, им е ставало лошо. Налагало се е да ги настаняват по столовете в салона и да ги заливат с вода, за да ги освестят. Някои от служителите дори са си взели болничен, за да се спасят от работната пещ.
Ситуацията в Централната поща във Враца е критична и може би ще се стигне до бунт, като няма да има кой да раздава пенсии в началото на септември.
Настоящата криза в клона на държавната институция във Враца е първото предизвикателство пред новия министър на транспорта и съобщенията Красимира Тодорова. Сега тя трябва час по-скоро да се запознае с проблемите, които мъчат хората, които се опитват с много пот на челото да изкарат прехраната си.
Работещите в Пощата във Враца апелират Инспекцията по труда да направи незабавна проверка и да замери температурата в паричния салон, за да стане ясно при какви условия работят и най-накрая да бъдат взети мерки. В противен случай е възможно пощаджийките да са изпържат в собствен сос...
26.08.2024, 13:30 часа
8801 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha